Spaghetti met garnalen en rucola

Hee!

Ik heb vorig weekend met mijn vader gekookt. Supe gezellig en lekker! Mijn vader is nogal vol van zijn eigen kookkunsten en noemde zichzelf ook de hele tijd Jamie Oliver :p . Hij had gekozen (ik mocht niet eens meebeslissen) voor een gerecht van, je raad het al: Jamie Oliver. We gingen een Spaghetti met Garnalen en Rucola maken, en om geen fouten te maken, hebben we precies het recept gevolgd hihi. We hebben het recept van Jamie Oliver  en zelf zegt hij er het volgende over:

Dit gerecht stond op de kaart in een klein restaurantje, La Gondola, in een van de ruigste wijken van Palermo. Ik vond de combinatie van smaken te gek en heel toegankelijk voor ons Britten. Je kunt tegenwoordig in de supermarkt vaak lekkere diepvriesgarnalen krijgen – een win-winsituatie dus – maar als je aan verse kunt komen en ze zelf pelt zul je merken dat de smaak dan nog veel fijner is. Een echte allemansvriend. Maak het gerecht af met extra vierge olijfolie van goede kwaliteit en heerlijke wilde rucola en je dag kan niet meer stuk. P.S. Als je diepvriesgarnalen gebruikt, moet je er wel voor zorgen dat je ze eerst goed laat ontdooien.

Ik heb deze ingrediënten gebruikt en er staat bij dat het voor vier personen is, maar dat is niet helemaal waar want wij hebben er 6 borden mee opgeschept.

• 450 g gedroogde spaghetti

 • zeezout en zwarte peper uit de molen

• extra vierge olijfolie

 • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt

 • 1 tot 2 gedroogde rode Spaanse pepers, verkruimeld

• 400 g gepelde rauwe garnalen

• 1 klein wijnglas witte wijn

 • zongedroogde tomaten

• de geraspte schil en het sap van 1 citroen

• 2 handenvol rucola, grof gehakt

Je kan er ook nog tomatenpuree bij doen, maar dat hebben we niet gedaan omdat er ook al zongedroogde tomaten inzitten.

Dan de bereiding van het gerecht;

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water.

Verhit ondertussen 3 flinke scheuten extra vierge olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij.

 Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.

Giet de witte wijn erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen.Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de spaghetti en de saus door elkaar, knijp het citroensap erover, doe de helft van de rucola erbij, giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en doe er zout en peper naar smaak bij.

 Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over. En tadaaaaa, een heerlijke maaltijd voor coole mensen :) .

Heb jij weleens een gerecht van Jamie Oliver gemaakt?

xx just a girl.

Advertenties

One thought on “Spaghetti met garnalen en rucola

Make me happy, leave a comment!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s