Blogkermis: DIY Brilketting

Hee!

Vandaag het tweede artikel voor de blogkermis. Vandaag een leuke DIY! Het is nu natuurlijk zomervakantie ( voor de meeste mensen) en wat is er dan leuker dan een middagje lekker knutselen met vriendinnen? Maak samen leuke accesoires en zorg dat jij helemaal DIY-zomerproof bent. Daarom laat ik vandaag aan jullie zien hoe je van een zonnebril een leuke ketting kan maken!

Een oude zonnebril ( kan kapot zijn)

Knijptangen (ik weet niet zeker of ze zo heten, maar je vader heeft het vast wel). Er zit ook een scherpe rand aan waarmee je ijzer kan ‘knippen’.

Een ketting

Je begint met het ‘afknippen’ van de pootjes van de zonnebril. Doe dit goed, want anders kan er een klein scherp stukje ijzer overblijven, en daar kan je je dan aan openhalen.

Ook de steuntjes voor je neus ( ik wet echt niet hoe ik het anders moet noemen :p) moet je afknippen. Hier kan je het kleine stukje ijzer ombuigen, zodat er geen scherpe randjes meer zijn.

Dan is je zonnebril dus zo. Als er in je oude/kapotte zonnebril nog glazen zaten, kan je die er meestal gewoon uitduwen, wel voorzichtig, want anders kunnen de glazen breken!

Dan pakken we de ketting erbij. Je pakt het buitenste ringetje en buigt hem open. Dit is het makelijkst te doen door 2 knijptangen te gebruiken.

Vervolgens buig je het ringetje weer recht om de zonnebril, en dan zit de ene kant van je ketting al vast. Dit kan je ook bij de andere kant doen.

Bij mij zat er aan de andere kant gewoon een sluitingtje, dit is heel handig, want dan kan je als je wilt hem ook nog echt ‘open en dichtmaken’, superhandig dus!

En tadaa, je zelfgemaakte supervrolijke brilketting!

Lees over de andere DIY van deze blogkermis!

Jenny

Sharina

Charlotte

Maxime

Charlotte

xx just a girl.

Advertenties

5 thoughts on “Blogkermis: DIY Brilketting

Make me happy, leave a comment!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s