Wenkbrauwen, wat moet ik ermee?

Jep, ik zit weer met een moeilijk dilemma. En niet met een klein probleem, maar met een wereldprobleem ( grapje ;) ). Ik ben net met Willemijn wenkbrauwpoeder wezen kopen, voor Willemijn. En ze heeft nu een prachtige Anastasia poeder in haar bezit. Ik weet het nu bijna zeker, deze poeder moet ik ook hebben, maar hoe krijg je nou eigenlijk de perfecte wenkbrauw?

Een perfecte wenkbrauw krijg je niet vanzelf. Je moet er veel voor doen, of laten doen. Stap 1 is epileren. Nu ga ik zelf hier de mist al in, ja, ik geef het toe, ik kan niet een normale wenkbrauw vorm maken. Natuurlijk is iedere wenkbrauw anders, en iedereen heeft een ander beeld van de perfecte wenkbrauw. Zelf hou ik niet van een hele dunne wenkbrauwen, maar ik heb vriendinnen die dat juist wel mooi vinden. Mijn advies is dan ook; als je voor de eerste keer je wenkbrauwen gaat epileren, vraag iemand om hulp. Ga naar de schoonheidsspecialiste, kijk How To’s op Youtube, of vraag het desnoods aan je moeder.

Als je dan een wenkbrauw vorm hebt die jij mooi vindt, en goed bij je past, kunnen we door naar de volgende stap. Het ‘perfectioniseren’ van jouw wenkbrauw. Als eerste moet je rekening houden met je haarkleur. Je wenkbrauw moet niet donkerder zijn  dan je donkerste haren (vaak groeien die op de onderkant van je achterhoofd) op je hoofd. Als je eenmaal een geschikte kleur hebt gevonden, mag het werk echt beginnen. Je kleurt je wenkbrauwen niet in, maar wilt dat ze een duidelijkere lijn hebben. Onthoud dit goed, want veel mensen kleuren hun wenkbrauw daadwerkelijk in, maar toen Willemijns wenkbrauwen in de Douglas werden gedaan, zei de visagiste nadrukkelijk dat je je wenkbrauwen niet moet inkleuren. Het gaat erom dat ze beter gecontourd zijn, en niet om ze op te vullen met wenkbrauwpoeder, wat je vaak dan ook nog ziet zitten. Gebruik bij de ‘staart’ van je wenkbrauw een iets donkere kleur dan aan het begin. Dit ziet er natuurlijker uit en vergeet hem niet uit te borstelen.

Dan als laatste de tools. Iedereen heeft een ander voorkeur. Sommige meiden gebruiken liever een potlood dan een poeder, en bij anderen is dit juist andersom. Zelf houd ik iets meer van een poeder, ik vind het er toch iets natuurlijk uitzien, en je hebt niet al te strakke lijnen. Vergeet niet dat je ook een borsteltje moet hebben, om je wenkrbrauwen mee door te borstelen, anders oogt het sowieso minder natuurlijk. Zelf ben ik er nog helemaal niet zo goed in, maar ik wilde de tips van de visagiste graag met jullie delen. Ik denk dat ik het Anastasia poeder voor Sinterklaas ga vragen, maar ik weet het nog niet helemaal zeker. Als jij het moeilijk vindt om te bepalen wat nu precies bij jouw wenkbrauw past, ga dan langs bij bijvoorbeeld de Douglas, de visagisten zijn heel aardig een geven goede adviezen.

xx Cath

Advertenties

3 thoughts on “Wenkbrauwen, wat moet ik ermee?

  1. Handig artikel! Ik vind zelf mijn wenkbrauwen epileren ook moeilijk, niet omdat ik niet weet hoe, maar omdat ik een schijterd ben die er geen haren durft uit te trekken haha ;) Het poeder van Anastasia heb ik ook veel goeds over gehoord, dus daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ach, bijtekenen helpt ook altijd nog aardig voor mooie wenkbrauwen :)

    Liefs,
    xx Sanne

Make me happy, leave a comment!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s